Caută
Close this search box.

Unic în tenis: semifinala zilelor de naștere la Roland Garros, Ostapenko – Bacsinszky

Semifinală a zilelor de naștere, joi, în  turneul de la Roland Garros. Ambele jucătoare își serbează ziua de naștere, 8 iunie, fapt fără precedent la un asemenea nivel și mai ales la unul din cele mai puternice 4 turnee ale Lumii, așa numitele turnee de Grand Slam (Mare Șlem), care pot fi decisive pentru soarta oricărui profesionist al tenisului.

Astfel, Jelena Ostapenko (locul 47 WTA), adolescenta teribilă de 1,77 m din Letonia, împlinește 20 de ani în cel mai important moment al carierei sale de până acum. Ea vine cu elanul tinereții și cu atuul înălțimii, 7 cm mai mult decât Bacsinszky, precum și al alonjei. Evident, după încheierea turneului, cu punctele de la Roland Garros, ea nu va mai rămâne acolo unde, în acest moment, este devansată inclusiv de românca Irina Begu (46 WTA).

Cealaltă semifinalistă este clasată acum cu 16 poziții mai sus: Timea Bacsinszky, 1,70 m (31 WTA), din Elveția, va împlini 28 de ani în ziua meciului. Ea se află la a doua semifinală de Roland Garros în ultimii 3 ani, fiind de presupus că va face orice ca de data aceasta să nu mai rateze urcarea în finală, ceea ce ar echivala cu cea mai bună performanță a carierei sale, ca și în cazul Jelenei Ostapenko.

De remarcat că tatăl Timeei Bacsinszky, Igor, este  un antrenor român de tenis de origine evreiască, iar mama sa, Suzanne, este medic stomatolog de origine maghiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri