Caută
Close this search box.

Festivalul IEI, ajuns la cea de-a III-a ediție

IEsc, festivalul IEI, își desfășoară cea de-a III-a ediție în perioada 23-25 iunie, în Parcul Circului din Capitală.

Organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Iei, de Primăria Capitalei și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, evenimentul “IEsc– urban, contemporan, românesc” prezintă publicului o serie de manifestări artistice care îmbină latura tradițională cu cea modernă: trei seri de concerte, expoziții de ii și accesorii, studiouri foto profesionale, proiecție de film românesc, însoțită de o discuție cu personalități din industria cinematografică românească, ateliere de creație și o zonă de food și relaxare, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

„IEsc” este un  eveniment care celebrează IA, un brand de țară ce constituie o permanentă sursă de inspirație și care aduce în atenție folclorul reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan. Festivalul are o puternică latură interactivă, oferind tuturor celor prezenți ocazia de a purta piese vestimentare autentice și de a realiza fotografii în cele două studiouri foto, unul tradițional, al cărui decor pare a fi desprins dintr-un colț de odaie românească și unul modern, în care motivele tradiționale sunt aduse în prezent.

Din dorința de a promova arta românească și creatorii săi, festivalul prezintă publicului, în prima seară a evenimentului, proiecția filmului românesc „Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, la finalul căreia cei prezenți vor putea asista la o dezbatere alături de criticul de  film Ileana Bîrsan și invitații săi.

Muzica tradițională reinterpretată se va auzi pe scena festivalului în toate cele trei zile,  în cadrul unor concerte speciale, oferite de Maria Răducanu, Robin and the Backstabbers, Mara, Argatu’, romaN și Moș Martin, Gojira & Planet H, Danaga și K-LU.

Atelierele dedicate învățării meșteșugurilor românești și a tehnicilor transmise din generație în generație împărtășesc tainele țesutului, pirogravurii pe lemn, cusutului motivelor tradiționale sau picturii pe textil, fie oferă posibilitatea creării unor accesorii tradiționale prin tehnica împletirii.

Ateliere oferite de:

Asociația D’Avent
Karusello
Șezătoarea Urbană
Atelier Dumitru
Metal Creativ

Prin intermediul activităților desfășurate, IEsc propune valorificarea artei populare autohtone, încurajând, totodată, integrarea simbolurilor tradiționale românești în cultura modernă.

Accesând pagina de Facebook a festivalului IEsc puteți fi la curent cu ultimele detalii.

Foto: creartIEsc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri