Caută
Close this search box.

Finala Cupei Coca-Cola a adus câștigătorilor o excursie la Londra

Ultimele meciuri din Cupa Coca-Cola 2017, cel mai important turneu de fotbal pentru liceeni, s-au desfășurat weekendul acesta în Parcul Tineretului din București.

564 de echipe dintre care 417 de băieți și 147 de fete, peste 33.000 de elevi participanți, peste 3600 de meciuri disputate, peste 120.000 de minute de pasiune pe teren și peste 30.000 de goluri a însemnat  acestă competiție care s-a sfârșit pentru cele doua echipe câștigătoare cu o excursie la Londra.

Pasiunea pentru fotbal și motivația premiului cel mare au contribuit la un spectacol total pe terenul de fotbal.

Sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile, meciurile au trebuit mutate în Sala Dinamo, însă acest lucru nu a împiedicat jucătorii sa dea tot ce au mai bun pe teren.

Meciurile jucate pe grupe au clarificat finalele de duminică.

Primul meci din  grupa 1 la băieți, s-a jucat între Liceul Anghel Saligny din Ploiești – CN Bănățean (Timișoara). Cele doua echipe au oferit un meci spectaculos dar și tensionat, finalul fiind unul în favoarea echipei ploieșteniilor (6-2).

Și în cel de-al doilea meci, Liceul Anghel Saligny din Ploiești a iesit învingător contra Colegiului Energetic din Craiova, câștigând cu 6-1, devenind prima echipă calificată în finală.

Ultimul meci al grupei 1 la băieți, dintre CN Bănățean și Col. Energetic din Craiova s-a terminal 3 egal, în urma acestui rezultat, echipa timișoreană a obținut locul doi în grupă.

Primul meci din grupa 2 la băieți, jucat între Gh. Asachi și echipa bucureșteană Sf. Panelimon, ne-a demonstrat încă o data că aceștia își respectă statutul de favoriți și i-au batut pe botoșeneni cu 3-1.

Al doilea meci, disputat între una dintre cele mai bune echipe înscrise în competiție, CFR Mihai I din București și Gh.Asachi a fost un meci foarte strâns până în minutul 4 când bucureștenii au marcat și n-au mai scapat de victorie, meciul terminându-se 5-3.

Ultimul meci, cel mai strâns și tensionat, între cele doua echipe bucureștene, Sf. Pantelimon și CFR Mihai I, s-a disputat din păcate duminică dimineața deoarece din cauza condensului creat pe suprafața de joc aceștia alunecau și meciul nu a putut continua.

În acest weekend și fetele ne-au demonstrat pasiunea lor pentru fotbal și faptul ca acest sport pentru unele este cel mai frumos și cel mai important.

Primul meci din grupa 1 s-a desfașurat între liceul Lovinescu din Fălticeni și Liceul Tehnic nr. 1 din Alexandria, unde fetele din Alexandria au câștigat clar cu 8-1.

Al doilea meci a fost unul simplu, deoarece fetele de la LPC Cluj au făcut instrucție cu fetele din Alexandria, bătându-le cu un simplu 16-1.

Primul meci din grupa doi s-a desfălurat între Elie Radu și Lic.Auto din Craiova, terminându-se egal.

Al doilea însă, ne-a arătat că fetele de la Elie Radu sunt mult mai bune decât cele de la I.C Brătianu, câștigând cu 8-3.

Ultimul meci, dintre Lic.Auto din Craiova și I.C Brătianu, le-a provocat pe oltence să marcheze de 9 ori pentru a ajunge în finală și acestea ne-au demonstrat că provocarea nu a fost tocmai grea, reușind să câștige cu 9-2.

Ziua de duminică a fost una plină de emoții, fericire însă și tristețe și oftică pentru alții. Competiția a fost reluată dis-de-dimineață cu meciul amânat de sâmbătă dintre echipele de băieți bucureșteni, finalul aruncându-i pe băieții de la Sf.Pantelimon în finala mică alaturi de CN Bănățeanu  și pe băieții de la CFR Mihai I în marea finală, deoarece aceștia i-au batut cu 7-1.

Finala mică între fete s-a desfășurat între Elie Radu și Lic. Tehnic Nr.1 din Alexandria, teleormănencele au arătat un joc excelent de contraatac, omul meciului fiind atacanta Silvia Necula cu 6 reușite, scorul final fiind 9-4. Liceul Tehnic nr.1 din Alexandria și-a ocupat locul III pe podium.

Finala mică la băieți s-a desfașurat între Sf. Pantelimon și CN Bănățeanu, a fost un meci echilibrat care s-a terminat 3-2 în favoarea bucureștenilor care și-au ocupat locul III de pe podium.

A urmat finala mare la fete disputată între Lic.Auto din Craiova și LPS Cluj, unde ardelencele au controlat-o de la un cap la altul. Acestea au atacat pe tot parcursul meciului, acesta terminându-se 11-2, locul II fiind ocupat de Lic. Auto, iar locul I ocupat de LPS Cluj, al doilea succes în Cupa Coca-Cola, după victoria din 2015.

A urmat o pauză de câteva ore, în care, la ora 17, băieții de la Carla’s Dreams au facut un adevărat spectacol, cântând unele dintre cele mai populare și iubite melodii pe care aceștia le-au scos pe parcursul timpului și au fost hit-uri. Aceștia au avut o intrare spectauloasă, deoarece majoretele de la Coca-Cola au dansat și au făcut un mini-spectacol cu acrobații cu câteva minute înainte.

Finalul serii a constat în marea finală a băieților, care a fost plină de emoții, strigăte, goluri spectaculoase, fericire pentru una dintre echipe și tristețe pentru cealaltă.

Meciul a început în favoarea echipei bucureștenilor care a reușit să înscrie în primele 5 minute din meci, însă dintr-o neatenție echipa adversă a reușit și ea să înscrie. 2-2 a fost scorul la pauză. Scorul a fost strâns până în minutul 3 când CFR Mihai I a reușit sa decaleze scorul, Alexandru Jianu a fost atent și a preluat bine o minge respinsă de apărarea adversă, a tras puternic la colțul lung și a înscris golul care a adus trofeul echipei sale. 3-2 este scorul care i-a adus pentru a doua trofeul Cupei Coca-Cola formației care reprezintă Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I din București. Aceștia au răzbunat astfel înfrângerea din finala de anul trecut.

 

MVP-ul finalei Cupei Coca-Cola a fost Florin Haiță (17 ani), de la Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I din București. Acesta a fost premiat de Primaria Municipiului București.

 

 

MVP-ul turneului a fost declarată Mihaela Ciolacu, cea care evolueaza pentru LPS Cluj și pentru naționala României de fotbal feminin. Aceasta a primit ca premiu mingea cu care s-a jucat în primul meci de la EURO, cel dintre Franța și România.

Galerie foto eveniment (Photo credit- Andy Fundeneanu):

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri