Ford Motor Co. anulează planul de a construi modelul Focus în Mexic, economisind un miliard de dolari prin oprirea producţiei din America de Nord şi importarea modelului din China, începând din 2019, potrivit Bloomberg.

Producătorul auto american va începe producţia pentru următoarea generaţie de maşini Focus în China din a doua jumătate a anului 2019, la un an după ce se finalizează producţia la una dintre fabricile din Michigan. Sumele pe care Ford le va economisi sunt generate de anularea planurilor de a asambla maşini la fabrica existentă în Mexic şi de decizia, din ianuarie, de a anula planurile pentru construcţia fabricii în Mexic.

Astfel, Ford renunţă la strategia de a reloca producţia de maşini mici în Mexic, care a fost anunţată anul trecut de directorul general Mark Fields. Fields a fost înlocuit de Jim Hackett, fost director general al producătorului de mobilă Steelcase.

Preşedintele Trump a criticat, adesea, producătorii de maşini pentru că importă vehicule de peste hotare.

„Am făcut mai multe studii, iar consumatorii acordă mai multă atenţie calităţii şi valorii decât externalizării locaţiei”, a spus Joe Hinrichs, preşedintele pentru operaţiuni globale al Ford.

Ford a mai anunţat că va investi 900 de milioane de dolari într-o fabrică de tractoare în Kentucky pentru a construi SUV-urile Expedition şi Lincoln Navigator, păstrând 1.000 de locuri de muncă.

După ce va importa producţia iniţială a noilor maşini Focus din China, Ford va transborda variante ale modelului în Europa, potrivit companiei.

Michigan Assembly Plant, care fabrică în prezent modelul, va fi reutilată pentru a produce camioneta uşoară Ranger, de mărime medie, la finalul anului 2018 şi SUV-ul de dimensiune medie Bronco, în 2020.

70 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =