Caută
Close this search box.

George Maior, la comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, va fi audiat, luni, de comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat, în urmă cu o săptămână, președintele comisiei, Mihai Fifor.

Fifor a precizat că Maior i-a trimis o scrisoare în care solicită să fie audiat în data de 12 iunie și nu în 6 iunie, cum s-a stabilit inițial.

„Eu am primit o scrisoare din partea domnului ambasador Maior. (…) Am avut și o convorbire telefonică. Nu este secret. Am fost sunat marți de domnul ambasador care a spus că nu va fi în țară mai devreme de data de 12 (iunie — n.r.) și a solicitat ca audierea, pe care noi o dorim, să aibă loc pe data de 12. Membrii comisiei au fost de acord cu acest lucru”, a precizat Fifor, la finalul ședinței de luni a comisiei de anchetă.

În 23 mai, Fifor anunțase că fostul șef al SRI George Maior va fi invitat pe 6 iunie la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Ambasadorul George Maior a precizat, pentru AGERPRES, că vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA nu are nicio legătură cu audierea sa la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, adăugând că ”este firesc să te prezinți în fața Parlamentului”.

”Nu are nicio legătură aspectul intern care mă privește cu această vizită (n.r. — a președintelui Klaus Iohannis în SUA) și cu calitatea diplomației exercitată aici. Este un lucru firesc să te prezinți în fața Parlamentului, nimeni nu are de ascuns ceva sau vreo inhibiție din acest punct de vedere. Chiar aștept cu plăcere aceste audieri”, a declarant George Maior, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri