Miniștrii de finanțe din zona euro, reuniți joi în Luxemburg, au ajuns la un acord privind un ajutor de 8,5 miliarde de euro pentru Grecia, transmite DPA. Anunțul a fost făcut de ministrul olandez Jeroen Dijselbloem, președintele eurogrupului.

Pentru a evita intrarea în insolvență în iulie, când ajung la scadență unele datorii externe, Grecia ar fi avut nevoie urgentă doar de șapte miliarde de euro.

La reuniune a participat și directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, care a anunțat că va cere consiliului de administrație al Fondului să aprobe participarea la cel de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia, în valoare de 86 de miliarde de euro, informează France Presse.

Creditorii internaționali ai Greciei aveau până acum poziții diferite față de al treilea pachet de salvare, deși guvernul de la Atena a implementat mai multe măsuri de reformă în cei șapte ani de la impactul crizei financiare. FMI considera că mai trebuie șterse o parte din datoriile Greciei. Joi, comisarul european pentru economie Pierre Moscovici a declarat, potrivit AFP: „Am reușit să găsim un acord global care va permite Greciei să lase în urmă o perioadă atât de dificilă”.

Pe 22 mai, miniștrii de finanțe din zona euro nu au reușit să adopte un punct de vedere comun și au amânat pentru iunie decizia privind o nouă tranșă de împrumut către Grecia.

99 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =