În timp ce pompierii se chinuiau să oprească focul care mistuia turnul Grenfell de 24 de etaje din Londra, mai multe persoane prinse în clădire și-au luat adio de la cei dragi prin intermediul rețelelor de socializare.

O tânără, în vârstă de 13 ani, prinsă în turnul Grenfell, în noaptea de marți spre miercuri, și-a sunat o prietenă apropiată pentru a-și lua adio și i-a transmis următorul mesaj: „Nu o să supraviețuim. Te iubesc”, potrivit The Telegraph, citat de Digi24.

Fata locuia alături de părinții săi, două surori și o bunică la unul dintre etajele superioare ale clădirii. Întreaga familie este acum de negăsit.

Tânăra a fost una dintre multele persoane blocate în turnul în flăcări care și-a luat adio de la cei dragi.

O altă femeie a postat, de la etajul al 23-lea, pe o rețea de socializare un videoclip în care plângea și țipa „Iartă-mă”. Ea își lua rămas bun de la toți cunoscuții, convinsă fiind că va muri în incendiu. „Nu se poate vedea nimic înafară de fum aici”, adăuga ea.

Alți oameni prinși în clădire povesteau disperați atmosfera din turnul morții. O femeie spunea că „nu poate ieși de acolo din cauza fumului gros și le cerea oamenilor să se roage pentru ea și mama ei”.

Femeia încercase de mai multe ori să iasă din clădire, dar nu a reușit din cauza fumului.

Şaptesprezece persoane au murit în incendiul din Grenfell Tower, iar 78 de oameni au fost răniţi, dintre care 18 sunt  în stare critică.

Familii întregi au fost date dispărute, iar bilanţul morţilor urmează să crească. Comandanta pompierilor londonezi Dany Cotton a declarat pentru Sky News că va fi un miracol ca cineva să mai fie găsit în viaţă înăuntru.

Pompieri sunt afectaţi de această dramă, spune ea. „Noi vrem să ne credem «mari şi tari» şi eroi – ei sunt eroi -, dar avem sentimente, iar oamenii au fost absolut devastaţi”, a declarat Cotton.

121 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here