Caută
Close this search box.

Investitorii avertizează Guvernul Tudose. Noile masuri fiscale distrug mediul de afaceri

Mediul de afaceri din România a devenit unul precar iar investitorii se arată nemulțumiți și îngrijorați de noile măsuri fiscale adoptate de Guvernul Tudose.

Oamenii de afaceri români reuniți în Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) spun că introducerea unui impozit pe cifra de afaceri va genera dificultăţi majore pentru întreprinderile noi şi pentru cele care investesc, blocând înființarea și dezvoltarea societăților comerciale, informează realitatea.net .

O altă măsură criticată de IMM-uri o reprezintă înlocuirea cotei-unice de impozitare a veniturilor cu impozitul pe venitul global, ce va reprezenta o sarcina administrativă suplimentară imensă pentru contribuabili și o creștere semnificativă a cheltuielilor birocratice și administrative publice.

Modificările majore de politici fiscale propuse de PSD fără consultări cu partenerii sociali încalcă principiile fiscalității, respectiv obligativitatea informării contribuabililor cu minimum 6 luni înainte de intrarea în vigoare, spun patronii de IMM-uri.

Verdictul IMM-urilor este acela că noul Program de Guvernare pune o mare presiune asupra mediului de afaceri.

O conferință de presă, în care reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, ai Camerei de Comerț Americane, ai Camerei de Comerț și Industrie Franceză, ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane și ai Consiliul Investitorilor Străini vor protesta împotriva acestor măsuri, va avea loc vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri