Caută
Close this search box.

Iohannis a promulgat Legea privind cinematografia fără să țină cont dorințele celor vizați

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul cinematografiei, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat.

La începutul lunii, peste 450 de cineaști, actori, critici și profesioniști din industria cinematografică i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea de respingere a OUG 91/2016 privind modificări la Legea cinematografiei și să retrimită Ordonanța spre dezbatere în Parlament.

Aceștia solicitau o dezbatere reală cu reprezentanții sectorului vizat pe marginea acestei legi.

Printre semnatarii scrisorii transmise președintelui Iohannis s-au numărat Lucian Pintilie, Stere Gulea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Ada Solomon, Tudor Giurgiu, Radu Jude, Călin Netzer , Levente Molnar, Andi Vasluianu, Emilian Oprea, Dorina Chiriac, Marius Manole, Daniela Nane.

Aceștia susțineau că OUG 91/2016 a fost aprobată tacit de Senat în noiembrie 2016 și respinsă, în mai 2017, de Camera Deputaților, fără a fi dezbătută public, fără consultarea breslei cinematografice și fără ca Ministerul Culturii și Identității Naționale, care a dat un aviz negativ, să ofere argumente pentru avizul în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri