Caută
Close this search box.

În iunie, România se va împrumuta cu 5,8 miliarde de lei de la bănci, cu 42% mai mult decât în mai

 Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de 5,825 miliarde de lei de la băncile comerciale în iunie 2017, cu circa 42% mai mult decât în mai, când suma totală planificată a fost de 4,105 miliarde de lei, conform datelor publicate pe site-ul ministerului.

Sumele vor fi destinate finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice. Adică ne  împrumutăm ca să plătim datoriile externe și pensiile.

Ministerul Finanţelor va organiza în iunie două licitaţii de certificate de trezorerie cu discont, în valoare totală de 1,8 miliarde de lei. Prima licitaţie va fi lansată în data 8 iunie 2017, valoarea emisiunii fiind de un miliard de lei, iar cea de-a doua va avea loc în data de 15 iunie şi o valoarea de 800 de milioane de lei.

De asemenea, vor mai fi organizate şase licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu scadenţa la 2, 4, 5, 7 şi 15 ani, în valoare totală de 3,5 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri