Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis și Donald Trump, la Casa Albă. Trump: Multumesc că luptați împotriva corupției. VIDEO

„Am avut o întâlnire foarte bună şi acesta este datorită puterii dumneavoastră de conducere, dar şi parteneriatului nostru strategic. Este important să ştim că acest parteneriat cu Statele Unite modelează România aşa cum este ea astăzi, o Românie cu o democraţie solidă, o Românie care este alături de trupele americane în Afganistan şi Irak. Acest parteneriat a contribuit la ceea ce România este astăzi şi totodata acest parteneriat trebuie să devină mai puternic”, a declarat presedintele României, Klaus Iohannis la conferinta de presă de la Washington, susținută alături de președintele SUA, Donald Trump.

Donald Trump a apreciat exemplul oferit de România celorlalte state membre NATO prin creșterea bugetului apărării de la 1,4% la peste 2% din PIB. Președintele SUA a apreciat contribuția armată a României la lupta împotriva terorismului, inclusiv prin jertfa supremă a 31 de militari.

Trump a accentuat ideea întăririi alianțelor. „Vom lupta pentru a întări alianțele noastre, pentru a crea noi prietenii și pentru a ne alia în lupta împotriva teorismului. Nu putem tolera aceste violențe. (…) Din păcate, există fondatori ai acestui terorism la un nivel foarte înalt. Trebuie sa oprim finanțarea terorismului. Am decis ca a venit vremea sa îi impunem Qatarului să oprească ideologia extremistă”.

„Domnule preşedinte, vreau să vă mulţumesc pentru eforturi şi pentru curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru a apăra litera legii. Aceste măsuri sunt importante pentru înflorirea comerţului şi pentru prosperitatea colaborării”, a mai declarat Donald Trump.

Un răspuns

  1. ……GARGARĂ…….Trumpy îi mulțumește celui mai mare corupt……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri