Caută
Close this search box.

La 60 de ani, Daniel Day-Lewis renunță să se mai joace de-a actorul

Lumea cinematografiei este șocată că un actor premiat cu 3 Oscaruri de-a lungul carierei renunță la jobul care i-a adus celebritatea. Într-adevăr, Daniel Day-Lewis și-a anunțat, prin intermediul agentului său, retragerea din actorie.

În vârstă de 60 de ani, startul englez invocă motive personale, fără alte precizări.

Anunţul lui Daniel Day-Lewis a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că actorul tocmai a încheiat filmările la ”Phantom Thread”, o peliculă despre lumea modei anilor 50′, ce va fi lansată pe 25 decembrie şi unde joacă rolul principal.

Mulțumind publicului, Sir Daniel Day-Lewis se declară ‘extrem de recunoscător’ pentru toate colaborările avute de-a lungul carierei, relatează BBC.

Trebuie menționat că Daniel Day-Lewis a fost un actor extrem de discret cu viața personală și niciodată nu a acceptat să facă mai mult de un film pe an, bineînțeles cu excepția perioadei de debut. Dimpotrivă, în ultima perioadă, cariera ocupa din ce în ce mai puțin loc în viața sa, lăsând să se scurgă și cinci ani între producții, cum a fost acum între ”Loncoln” și ”Phantom Thread”.

Day-Lewis declara în rarele interviuri pe care le acorda, că prefeă să fie aproape de copii, de familie și să se ocupe de treburile gospodărești. El trăiește în Irlanda din 1993, obținând și cetățenia irlandeză.

Actorul versatil, considerat un maestru de tinerele generații, a fost apreciat pentru rolurile din ‘My Left Foot’ (1989), ‘The Last of the Mohicans’ (1992), ‘The Age of Innocence’ (1993), ‘There Will Be Blood’ (2008) și Lincoln (2012).

Iar trofeele Oscar le-a obținut pentru rolurile principale, în 1989, pentru ”My Left Foot”, în 2007, pentru rolul din filmul ”There Will Be Blood”, și în 2012, pentru ”Lincoln”.

Daniel Day-Lewis este unul dintre cei trei actori din toate timpurile care au câștigat câte trei Premii Oscar pentru rol principal, alături de Walter Brennan și Jack Nicholson.

Născut pe 29 aprilie 1957, în Kensington, Londra, Daniel Day-Lewis a debutat în film la doar 14 ani, în 1971, în pelicula Sunday Bloody Sunday, unde a avut însă un rol minor, necreditat. După 11 ani a avut primul său rol adevărat, în Ghandi, după care a urmat o carieră plină de filme memorabile, precum Vârsta Inocenţei (1993), cu Michelle Pfeiffer şi Winona Ryder, În Numele Tatălui sau Bandele din New York, fără a mai aminti cele trei Oscaruri cucerite. De remarcat că Daniel Day-Lewis a refuzat rolurile principale în Philadelphia, Lista lui Schindler şi Pacientul Englez.

Daniel Day-Lewis este căsătorit cu actriţa Rebecca Miller, cu care are trei copii, dar la începutul anilor ’90 a avut o relaţie de şase ani cu actriţa franceză Isabelle Adjani, cu care are, de asemenea, un copil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri