Caută
Close this search box.

Liderul Statului Islamic ucis de armata rusă?

Autoritățile din Rusia au anunțat vineri că este posibil ca liderul grupării teroriste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, să fi fost ucis într-un raid efectuat de aviația rusă la 28 mai într-o suburbie din sudul orașului Raqqa, capitala de facto a SI în Siria, dar că verifică această informație „prin diverse canale”, au informat agențiile de presă internaționale citate de Agerpres.

Armata rusă a eliminat, la sfârșitul lunii mai, la periferia sudica a Raqqa o serie de înalți comandanți ai Statului Islamic, precum și aproximativ 30 comandanți de nivel mediu și 300 de luptători de rând, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Rusia.
Atacul aerian a avut loc noaptea asupra unui post de comandă, unde se desfășura o reuniune a liderilor Statului Islamic. Aceștia ar fi discutat în acel moment rutele de ieșire a jihadiștilor din Raqqa prin așa-numitul coridor sudic.

În urma unei lovituri efectuate de avioane de atac Su-35 și Su-34 au fost eliminați înalți comandanți ai grupării teroriste, care făceau parte din așa-numitul Consiliu militar al Statului Islamic, cei 300 de combatanți făcând parte din dispozitivul de securitate al liderilor jihadiști.
Printre liderii jihadiști uciși în atac s-ar număra și așa-zisul „emir” al Raqqa, Al-Masri, și șeful serviciului de securitate al ISIS.

Ministerul Apărării de la Moscova menționează în același comunicat că a informat în prealabil SUA cu privire la acest atac aerian de la periferia sudică a Raqqa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri