Caută
Close this search box.

Mesaj dur pentru Dragnea, de la Bruxelles: „E călăul speranțelor cetățenilor!“

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din Partidul Social Democrat, Liviu Dragnea și compania urmând să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu.

Noua criză politică de la București a avut ecou și la Bruxelles. „Ieri am asistat cu toţii la un spectacol grotesc pus în scenă de PSD, avându-l ca personaj principal pe omul-partid, Liviu Dragnea. Făcând abstracţie de tragi-comicul situaţiei, nu putem să nu observăm deja efectele extrem de negative pe care situaţia politică actuală le generează nu doar pe plan intern ci mai ales pe plan extern. Liviu Dragnea a pus mai presus interesul personal, decredibilizând România în faţa partenerilor noştri internaţionali, generând un climat de neîncredere pentru investitorii străini faţă de ţara noastră, creşterea costurilor la care se împrumută România şi explozia cursului valutar. Asta, în completarea eşecurilor absolut evidente ale Guvernului Grindeanu în ceea ce priveşte creşterea locurilor de muncă, lipsa investiţiilor, lipsa absorbţiei fondurilor europene. Aşadar, România nu se află doar într-o criză politică ci riscă chiar să ajungă într-o criză economică şi asta doar din cauza unor ambiţii prosteşti şi stupide ale lui Liviu Dragnea, părintele de iure şi de facto al Guvernului Grindeanu şi al programului de guvernare, cel care acum 6 luni a garantat că va face din România ţara laptelui şi a mierii. Şi atunci ne întrebăm, şi nu doar retoric, dacă vina pentru situaţia actuală nu este evident şi a celui care stă nu doar pe scaunul de şef al PSD ci şi de şef al Camerei Deputaţilor, cel care se derobează acum de orice vină după principiul «Nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase!». Liviu Dragnea trebuie să îşi asume situaţia dezastruoasă pe care a generat-o alături de partidul pe care îl conduce. Însă, cum nu a făcut acest gest nici măcar în cazul Ordonanţei 13, rămâne doar să vedem cum creatorul va fi devorat de propria sa creaţie“, a comentat euroalesul Daniel Buda (PNL / PPE).

„Prim-ministrul Sorin Grindeanu nu a participat la reuniunea Consiliului Național pentru pregătirea preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Preluarea Președinției Consiliului UE de către țara noastră în 2019 este o responsabilitate mare și pregătirile din timp sunt esențiale pentru că vor fi teme majore pe care trebuie să le gestionăm în mandatul nostru: Brexit, viitorul bugetului UE după 2020 și viitorul UE. Este inadmisibil ca prim-ministrul României să nu participe la aceste pregătiri. Toată această instabilitate generată de PSD afectează categoric imaginea României în plan extern și vom părea neserioși în fața partenerilor internaționali care se vor întreba dacă mâine mai găsesc la Guvern aceeași persoană cu care au discutat astăzi despre teme importante de pe agenda europeană. Joaca din PSD pune în pericol Președinția română a Consiliului UE”, a explicat și Siegfried Mureșan (PMP / PPE).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri