Caută
Close this search box.

Muza trupei Rolling Stones, Anita Pallenberg, a murit la 73 de ani

Anita Pallenberg, actrița manechin, care a fost muza trupei Rolling Stones și partenera lui Brian Jones și apoi a lui Keith Richards, a murit la 73 de ani, relatează joi AFP.

Decesul său, care a intervenit marți și a cărui cauză nu a fost precizată, a fost anunțat de prietenii săi.

Anita Pallenberg, care locuia majoritatea timpului la Londra, făcea sejururi îndelungate în Jamaica, însă locul decesului său nu a fost deocamdată confirmat.

„O femeie remarcabilă. Ea va rămâne mereu în inimile noastre”, a scris miercuri pe contul său de Twitter Keith Richards, cu care Anita a avut trei copii, dintre care unul a murit la puțin timp după naștere. Ei au rămas în relații bune în pofida despărțirii lor în anii 1970.

Pallenberg care a călătorit mult în viața ei a venit la New York la începutul anilor 60, unde a făcut parte din cercul select al artiștilor din jurul lui Andy Warhol, iar apoi a plecat la Paris unde a lucrat ca manechin. A devenit ulterior actriță și a obținut un rol în ‘Barbarella’ (1968), celebrul film de science-fiction al lui Roger Vadim, cu Jane Fonda ca protagonistă.

Ea a avut apoi o vreme statutul de „membru neoficial” al trupei Rolling Stones, fiind una dintre puținele femei care putea să intre în studioul lor de înregistrare și care le-a dat sfaturi pentru albumul lor ‘Beggars Banquet’, lansat în 1968.

Pallenberg a fost mai întâi iubita lui Brian Jones, chitarist și lider carismatic al trupei în vremea aceea. Relația lor a durat doi ani, însă muzicianul a devenit apoi gelos și agresiv. Ea s-a despărțit de Jones — care a murit în 1969 — și a devenit partenera lui Richards.

Celebră pentru consumul său mare de alcool și de droguri, Anita Pallenberg a lăsat în spate această viață de abuzuri în anii 1980 și s-a implicat în numeroase proiecte, precum importul de țesături fabricate în India.

În 2008, ea a declarat cotidianului britanic The Guardian că a renunțat să scrie o autobiografie, având în vedere că editorii erau interesați doar în aspectele picante ale vieții sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri