Discuțiile dintre liderii PSD și cei ai UDMR privind votarea moțiunii de cenzură au fost întrerupte astăzi. Grupul UDMR din Camera Deputaților este în ședință pentru a decide pașii de urmat după înghețarea negocierilor.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie.

„Şedinţa celor trei comisii programată pentru astăzi nu va mai avea loc. Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea”, este mesajul pe care membrii Comisiei juridice l-au primit de la deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Marton Arpad, deputat UDMR, a declarat că Eugen Nicolicea a anunțat suspendarea ședinței prin sms.

„Se comunică în ultima vreme doar prin sms, nu prin procedurile normale parlamentare”, a adăugat Marton Arpad.

Este puțin probabil ca proiectul să ajungă azi în plen, în condițiile în care nu a mai fost dezbătut în Comisia Juridică și nu are avizul acesteia, potrivit news.ro.

La Senat, proiectele depuse de UDMR au fost scoase de pe ordinea de zi. Legea prin care 15 martie devine oficial zi de sărbătoare a comunităţii maghiare din România nu va mai fi votată astăzi în plen. Actul normativ a fost adoptat ieri în regim de urgenţă de comisiile de specialitate din Camera Superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.