Caută
Close this search box.

Olguța Vasilescu vine cu precizări referitoare la salarii. Veniturile polițiștilor vor crește de luna viitoare

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut precizări la criticile aduse la etapizarea majorărilor salariale.

”Au fost corectate prin ordonanțe de urgentă disfuncțiile din apărare-ordine publica. De exemplu, solda de funcție a crescut la nivelul salariului minim, iar sporurile au crescut procentual cu aceasta, deci nu mai sunt la nivelul anului 2009, prin ordonanța de urgentă aflată in vigoare de luna aceasta, iar sistemul de acordare a gradațiilor din aceasta familie ocupationala s-a modificat prin legea salarizării. Deja, venitul soldaților și polițiștilor va creste și vor vedea luna viitoare”, a scris ministrul pe pagina sa de facebook.

Legea respectă programul de guvernare cu 56 la sută creșteri salariale, pe medie, până în 2020. Anvelopa bugetară, până în anul 2020, care se adaugă la cei 68 de miliarde în plată la nivelul anului 2017, e 32 mld, iar până în 2022 e 43 mld. Creșterile cele mai mari sunt în baza de jos a piramidei salariale unde ajung și la 300 la suta in apărare. Aproximativ 60 la suta dintre bugetari vor avea salarii duble. La mai puțin de 3 la suta scad, pentru că erau atât de mari încât dacă nu se tăiau, dezechilibrele nu se corectau nici in 2022, mai scrie Olguța Vasilescu.

”Legea se aplica de la 1 Iulie, nu de la 1 Ianuarie 2018 cum afirma unii lideri de sindicat. Anul acesta se aplica administrației locale, salariile fiind aprobate in consiliile locale și județene”, afirmă ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri