Caută
Close this search box.

Phenianul a testat din nou mai multe rachete sol-mare

Phenianul a testat mai multe rachete sol-mare, asta după ce Seulul a anunţat că amână instalarea sistemului antirachetă THAAD.

Coreea de Nord a lansat joi mai multe rachete sol-mare de pe coasta sa de est, cel mai recent dintr-o serie de teste balistice prin care sfidează presiunea mondială de renunţare la programul său militar, a anunţat armata sud-coreeană, citată de Reuters.

Testele vin la mai puţin de o săptămână după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o serie de sancţiuni vizând statul izolat, care a subliniat că îşi va continua programul nuclear şi pe cel balistic fără nicio întârziere.

De asemenea, vine a doua zi după ce Coreea de Sud a anunţat că va amâna instalarea componentelor rămase din sistemul american antirachetă care a înfuriat principalul aliat al Phenianului, China.

Rachetele au fost lansate joi dimineaţă din oraşul de coastă Wonsan şi au zburat aproximativ 200 de kilometri, a anunţat Statul Major Interarme sud-coreean, într-un comunicat.

Comparabil cu alte rachete balistice testate recent de Phenian, cele de joi sunt considerate mai defensive, menite să apere în faţa unor ameninţări precum vase inamice.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a fost informat în legătură cu acest test, a anunţat armata, fără a oferi alte detalii.

China nu a reacţionat la test, în timp ce Seulul şi Washingtonul a anunţat că analizează datele. Japonia este în stare de alertă sporită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri