Caută
Close this search box.

Phenianul a testat un nou motor pentru rachete

Coreea de Nord a testat un motor de rachetă care ar putea fi adaptat la o rachetă balistică intercontinentală, a afirmat joi un responsabil american, citat de AFP.

„Astăzi (joi), a fost testat un motor de rachetă”, a declarat responsabilul american sub acoperirea anonimatului, fără să ofere detalii.

Miercuri, la Washington, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a cerut în cursul unei întâlniri cu omologul său chinez ca Beijingul, singurul aliat al Phenianului, să exercite mai multe presiuni asupra Coreii de Nord pentru a pune capăt programelor sale nuclear și balistic, informează Agerpres.

Șeful diplomației americane a afirmat că Phenianul reprezintă o „amenințare de prim ordin a securității” Statelor Unite și a insistat asupra responsabilității Chinei „de a exercita o presiune economică și diplomatică mult mai importantă asupra regimului (nord-coreean), dacă dorește să evite o nouă escaladare în regiune”.

Președintele american, Donald Trump, a făcut din amenințarea nucleară nord-coreeană prioritatea numărul unu în domeniul politicii sale externe.

„Privim cu atenție acțiunile Coreii de Nord. Nu vom face însă comentarii asupra informațiilor” pe care le deținem, a reacționat comandantul Marinei americane, Gary Ross, într-un mesaj electronic, ca răspuns la o solicitare de a comenta testul noului motor.

Militarul american a lansat un apel Coreii de Nord „să se abțină de la orice acțiune (…) provocatoare” și „să se conformeze obligațiilor și angajamentelor sale internaționale reluând negocierile serioase”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri