Caută
Close this search box.

Presa britanică dezvăluie identitatea atacatorului de lângă moschea din Londra

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, Darren Osborne, tată a patru copii, a fost identificat luni de media britanice ca suspectul arestat de poliție după ce a intrat cu o camionetă în credincioși musulmani lângă moscheea din Finsbury Park la Londra, relatează AFP.

Potrivit BBC, el ar fi originar din Weston-Super-Mare, un oraș de pe coasta de vest a Angliei, arată Agerpres.

Ministrul de stat pentru securitate, Ben Wallace, a afirmat la BBC Radio 4 că suspectul „nu era cunoscut” de serviciile de poliție.

El a fost arestat „pentru comiterea, pregătirea sau instigarea la un act de terorism, dar și pentru omor și tentativă de omor”, a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

În cursul serii, poliția a efectuat o percheziție la o locuință din Pentwyn, la nord de orașul Cardiff (Țara Galilor), a constatat un fotoreporter al AFP care a obținut confirmarea din partea unei vecine că proprietatea îi aparține lui Darren Osborne.

Agresiunea a avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nordul Londrei. Suspectul, la volanul unei camionete albe, a lovit pietonii care părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ține de regulă după căderea nopții.

În total, 11 persoane, toate din comunitatea musulmană, au fost rănite în cursul acestui atac, a precizat poliția.

„Atacul a avut loc în timp ce o persoană primea primul ajutor de la oamenii de acolo și, din păcate, a murit. Orice legătură de cauzalitate între moartea lui și atac va fi parte a anchetei”, a afirmat un responsabil în antiterorism, citat de France Presse, adăugând că este „prematur să tragem concluzia că moartea sa a rezultat în urma atacului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri