Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei vrea 30 de stații de alimentare a mașinilor electrice. Unde vor fi amplasate

maşini electrice

Primăria Capitalei are în plan introducerea de stații de alimentare a automobilelor electrice în București. Decizia privind implementarea a 30 de module urmează să fie luată în ședința de vineri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

”Conform datelor statistice numărul mașinilor electrice înmatriculate în Municipiul București a crescut considerabil și propun demararea de urgență a infrstructurii necesare pentru instalare de stații de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul Municipiului București”, anunță Primăria Capitalei în expunerea de motive aferentă proiectului. Locațiile propuse pentru amplasarea celor 30 de module de încărcare a mașinilor electrice sunt:

Parcajul de pe Str. Pictor N. Tonitza, parcarea din zona Pescăruș, parcajul de pe Str. Ziduri Moși, parcarea de pe Șoseaua Nordului, parcajul de la Operă, parcarea de pe Bd. Expoziției, parcajele Doamnei și de pe Str. Ion Ghica parcajele din zona Pieței Universității, respectiv de la Universitatea de Arhitectură, Str. Enei – zona fântânilor, Union și Str. Academiei, parcajul Bucur Obor, parcajul Chiristigiilor, parcajele Matei Millo și Constantin Mille, parcajul din Piața Constituției, parcajul din Piața Revoluției, parcajul Aviatorilor, parcajele din zona hotelului Horoscop din Piața Unirii, parcajul de pe Lipscani, de la Palatul de Justiție, parcajele de la Lido, parcarea din zona Parcului Herăstrău, parcajele din zona Decebal, parcajul de la Piața Amzei, parcările de la Piața Victoriei, parcajul de pe Calea Plevnei, parcarea de la Piața Charles de Gaulle, parcajul din zona fostului magazin Eva, parcările din zona ceasului și a parcului de la Gara de Nord.

Datele remise Municipalității de Direcția Regim Permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor privind numărul de mașini electrice existente la nivel local arată, potrivit vocea.biz, că în România sunt înmatriculate 299 de vehicule de acest gen, dintre care 187 sunt în Capitală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri