Caută
Close this search box.

Primăria care eliberează acte în 3 minute pentru cei care-şi deschid firme

Este o premieră pentru România ca o primărie să elibereze un act, fără de care nu-ţi poţi deschide o afacere, în doar trei minute.

E vorba despre acordul de funcţionare, iar Primăria Cluj-Napoca este prima din ţară care emite acest act online. Până acum, acordul se obţinea după depunerea unui dosar stufos la ghişeu şi după o aşteptare de până la 70 de zile.

Documentele pentru eliberarea acordului de funcţionare a unei firme pot fi depuse online la primăria Cluj-Napoca. Nu durează mai mult de trei minute. Agenţii economici trebuie să-şi creeze un cont pe pagina de internet e-guvernare.ro şi să urmeze instrucţiuniile.

Înainte ca serviciul să fie disponibil online, cei care solicitau eliberarea acordului de funcţionare veneau la Registratura Primăriei Cluj-Napoca şi împreună cu o astfel de solicitare şi alte 14 acte depuneau dosarul la unul dintre ghişee. Aveau apoi de aşteptat până la 70 de zile pentru eliberarea lui şi veneau să îl ridice tot de la ghişeu.

Cei care vor să-şi deschidă firme nu doar că sunt scutiţi de drumurile la ghişeu, dar şi timpul de procesare a documentelor scade cu mai mult de jumătate, potrivit digi24.ro.

FOTO: primariaclujnapoca.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri