Caută
Close this search box.

Prințul William, complice într-un scandal de corupție privind Campionatul Mondial 2018?

Prințul William a fost atras în scandalul de corupție din jurul Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, relatează The Daily Beast.

Ducele de Cambridge este și președintele Asociației de Fotbal din Marea Britanie. În această calitate, Prințul William ar fi fost prezent la o întrevedere cu o delegație sud-coreeană, în cadrul căreia s-ar fi discutat, printre altele, și o posibilă votare reciprocă a ofertelor celor două țări de găzduire a evenimentului sportiv.

The Daily Beast scrie că, deși nu există nici o sugestie că William a încurajat o astfel de schemă de vot, care este în contradicție cu regulile internaționale, faptul că prințul și fostul premier britanic David Cameron nu s-au opus unui asemenea joc de culise trezește multe semne de întrebare.

Dezvăluirile legate de întâlnirea cu delegația sud-coreeană ar fi consemnate într-un raport – ținut sub lacăt -, întocmit de Jack Garcia, legat de procesul de desemnare, în 2010, a țărilor care vor găzdui Cupele Mondiale din 2018 și 2022, respectiv Federația Rusă și Qatar.

Raportul a fost publicat integral abia după ce mai multe pagini au fost difuzate într-un ziar german, mai notează The Daily Beast, citat de digi24.ro.

Potrivit raportului, David Cameron le-ar fi cerut, în 2010, sud-coreenilor să sprijine oferta Marii Britanii de a fi gazda Campionatului în 2018, promițând că același lucru avea să îl facă și delegația britanică pentru Coreea de Sud în privința Campionatului Mondial din 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri