Caută
Close this search box.

Prof.Dr.Ioanel Sinescu: Urologii români, competitivi cu cei europeni

Cea de-a 33-a ediţie a Congresului National de Urologie, ROMURO 2017, şi-a început lucrările.

Manifestarea ştiinţifică reuneşte peste 500 de participanţi, în cadrul ei de-a lungul celor patru zile vor fi abordate teme de interes şi vor fi prezentate cele mai noi informaţii şi rezolvări de cazuri complexe din urologia europeană.
Reputaţi profesori urologi atât din ţară cât şi din străinătate, vor aduce noutăţile de ultimă oră în una dintre cele mai complexe specialităţi medicale, prin intermediul a peste 150 de lucrări ştiinţifice, într-un amplu eveniment dedicat exclusiv urologiei. „Cancerul de prostată în populaţia tânără”,  „Rolul HPV în neoplaziile vezicale”, „Supravieţuirea generală la 10 ani după diagnosticul de cancer vezical non-muscular invaziv”, „Cistectomia la pacienţi peste 80 de ani”, „Vaporizarea laser a prostatei-metodă eficientă de tratament a adenomului de prostată” sau „37 de ani de transplant în UMF Carol Davila-Institutul Clinic Fundeni” sunt doar câteva dintre lucrări.
„Din punct de vedere al numărului de participanţi, anul acesta, Congresul Naţional de Urologie ROMURO , eveniment cu participare internaţională, înregistrează un record, anunţându-şi prezenţa peste 500 de medici urologi, atât din ţară cât şi din străinătate, ceea ce denotă cu siguranţă, prin interesul crescut, valoarea ştiinţifică ridicată, de la o ediţie la alta, a acestei reuniuni, dar şi o continuă şi asiduă preocupare a urologilor români în ceea ce priveşte noile abordări clinice şi ale cercetării ştiinţifice la nivel european ” a declarat acad, prof. Dr. I.Sinescu, rector al UMF „Carol Davila” şi director al Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni.
În deschiderea ROMURO 2017, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie şi rector alUniversităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti,  acad prof. dr.  I.Sinescu şipreşedintele Congresului, prof. dr. Orsolya Martha au făcut o scurtă radiografie a urologiei româneşti, pe care au catalogat-o ca fiind „superpozabilă urologiei europene ”, chiar dacă din punct de vedere al climatului economic, România nu îndeplineşte încă aceleaşi criterii cu cele din ţările dezvoltate ale lumii moderne. De asemenea, au fost prezentate evoluţia Asociaţiei Române de Urologie, poziţia acesteia înAsociaţia Europeană de Urologie , precum şi cele mai recente proiecte de cercetare medicală din domeniul urologiei.
„ Dacă ne întoarcem în timp, putem observa că în urmă cu peste trei decenii, urologia românească, dar şi cea europeană, ca de altfel şi alte specialităţi din medicină, aveau o cu totul altă consistenţă, teoretică şi practică, iar astăzi, datorită cercetării ştiinţifice medicale şi a dezvoltării în ansamblu a tuturor domeniilor de activitate, şi urologia modernă cuantifică performaţe direct proporţionale. În acest sens, putem observa şi integra în activitatea noastră medicală, ca factor de importanţă majoră, derularea unor astfel de evenimente ştiinţifice precum ROMURO, fără de care medicina ar fi cu mult mai săracă. Totodată, pot spune că, integrată, ca specialitate distinctă, încă de la începuturile ei în Europa (1909), iar juridic din anul 2004, Asociaţia Română de Urologie se dezvoltă cu multă vigoare în performanţa şi generoasa arie profesional-ştiinţifică patronată de Asociaţia Europeană de Urologie (EAU). Rezultă, cu prisosinţă, că urologia românească, prin tot ceea ce înseamnă şi reprezintă ea, este o urologie europeană„ a adăugat preşedintele ARU, prof. dr. .I.Sinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri