Caută
Close this search box.

PSD: Tinerii vor lua credite de 40.000 de lei fără dobândă, fără adeverinţă, garantate de stat

Tinerii cu vârsta până la 26 de ani vor putea obţine, de anul viitor, credite fără dobândă de 40.000 de lei de la bănci, garantate de stat în proporţie de 80%, pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei părţi din construcţia unei locuinţe, fără a avea nevoie de adeverinţe de venit, prevede noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE.

„Tinerii vor fi susţinuţi şi vor putea, că până la împlinirea vârstei de 26 de ani, să apeleze la credite fără dobândă, garantate în proporţie de 80% de către stat, de maxim 40.000 lei, pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei părţi din construcţia unei locuinţe”, arată noul program de guvernare.

Termenul de implementare a măsurii este 1 ianuarie 2018.

„Atât studenţii, cât şi ceilalţi tineri vor trebui să îndeplinească doar o formalitate: aceea de a prezenta băncilor, prin care statul va derula acest program, contractul de chirie sau de construcţie al locuinţei, respectiv facturile pentru cursuri sau pentru cărţile necesare”, mai arată documentul.

Programul de guvernare nu menţionează nici o justificare a acestei măsuri, aşa cum este în cazul altor măsuri prevăzute, potrivit ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri