Caută
Close this search box.

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a numit prinț moștenitor pe fiul său, Mohammad bin Salman

Regele Salman al Arabiei Saudite

Regele Salman al Arabiei Saudite a anunţat, miercuri, că fiul său Mohammad bin Salman, în vârstă de 31 de ani, a fost numit prinţ moştenitor al tronului, înlocuindu-l în această postură pe Muhammad bin Nayef, nepotul regelui Salman, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Potrivit unui decret regal, consiliul de stat al Arabiei Saudite a votat cu 34 la 31 în favoarea schimbării moştenitorului tronului. La Mecca, Regele Salman a cerut susţinerea publică a prinţul Mohammad bin Salman.

În urma acestei decizii, Mohammad bin Salman devine vicepremier al Arabiei Saudite şi îşi menţine portofoliul de ministru al Apărării, precum şi de şef al consiliului economic al ţării.

Mohammad bin Salman este fiul celei de-a treia soţii a regelui şi ocupă funcţia de ministru al Apărării încă de la vârsta de 29 de ani, fiind cel mai tânăr astfel de ministru din lume. Prinţul Arabiei Saudite a condus războiul din Yemen şi a stabilit politica energetică a ţării, bazată în principal pe resursele de petrol.

Muhammad bin Nayef, în vârstă de 57 de ani, este nepotul regelui Salman şi fusese numit moştenitor al tronului în 2015. Muhammad bin Nayef rămâne ministru de Interne, dar şi-a pierdut celelalte funcţii deţinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri