Caută
Close this search box.

Ron Howard a acceptat să regizeze filmul „Star Wars” despre Han Solo

Ron Howard a fost confirmat joi ca regizor al spin-off-ului „Star Wars” dedicat personajului Han Solo. Regizorul laureat al premiului Oscar îi înlocuiește la timona filmului pe Phil Lord și Christopher Miller, la care Disney a renunțat în această săptămână, deși au fost implicați în producție timp de șase luni, relatează goldderby.com.

Ron Howard și creatorul „Star Wars”, George Lucas, au lucrat pentru prima dată împreună la filmul „American Graffiti”, în urmă cu 45 de ani. Comedia din 1962 a obținut cinci nominalizări la premiile Oscar, printre care două pentru Lucas, respectiv pentru regie și scenariu, la care a colaborat. Howard a făcut parte atunci dintr-o distribuție formată în mare parte din necunoscuți.

Din aceeași distribuție a făcut parte și Harrison Ford, care a fost distribuit patru ani mai târziu în rolul Han Solo, unul dintre cele mai importante din „Star Wars”. Deși Harrison Ford a jucat acest rol atât în trilogia originală cât și în primul film din ultima trilogie — „The Force Awakens” (2015), el nu va juca în noul film care spune povestea personajului Han Solo.

Atât Ford cât și Howard au jucat în sequel-ul „More American Graffiti” în 1979, care a fost doar produs de Lucas, în timp ce scenariul și regia au fost semnate de Bill L. Norton. Filmul a fost o dezamăgire de box-office și a fost ultimul rol al lui Howard într-un film de pe marele ecran. După ce a renunțat la succesul de televiziune „Happy Days” în 1980, Howard a fost producător și regizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri