Caută
Close this search box.

Rromii din Pata Rât, în plină epidemie de rujeolă, nu vor să-și vacineze copiii

Epidemie de rujeolă în judeţul Cluj. 146 cazuri au fost raportate în ultima perioadă. 11 au fost descoperite doar în această săptămână în comunitatea de rromi de la Pata Rât. Direcţia de Sănătate Publică a trimis un medic ca să îi vaccineze pe copiii de acolo.

În Pata Rât sunt 181 de copii care au vârsta de vaccinare, dar numai 30% au venit la punctul sanitar. Din păcate sunt foarte mulţi părinţi reticenţi. În ultima perioadă, în Pata Rât s-au înregistrat 11 cazuri de rujeolă.

Primăria şi DSP Cluj încearcă să-i convingă pe membrii comunităţii de la Pata Rât că trebuie să-şi vaccineze copiii.

Călin Richard Florescu este medic de familie în Cluj. După izbucnirea epidemiei de rujeolă, Direcţia de Sănătate Publică l-a trimis la punctul sanitar din Pata Rât să vaccineze copiii.

În vara anului trecut, la Cluj s-a reuşit stoparea epidemiei, dar acum a reizbucnit. Medicii fac încă un apel la părinţi.

Epidemia de rujeolă din România s-a declanşat în februarie 2016, la zona de limită între judeţele Cluj şi Bistriţa, la o populaţie nomadă. A fost identificată o tulpină asemănătoare cu cea care circulă în Italia – conform Ministerului Sănătăţii.

Un răspuns

  1. Aveti idee cine este fotograful care a realizat acest cadru cu copiii? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri