Caută
Close this search box.

Șefii fotbalului l-ar vrea pe Hagi la Națională, înaintea anului electoral 2018

Aflată într-o evidentă criză de imagine, apăsată de responsabilitatea prăbușirii nivelului Ligilor 2 și 3, strânsă cu ușa din toate părțile – și nu fără argumente -, criticată aspru de directorul tehnic al UEFA, Ionuț Lupescu, de Liga Profesionistă de Fotbal, de numeroase nume ”grele” ale fotbalului românesc din ultimii 30 de ani, federația de specialitate caută o modalitate de a ieși din această situație fără precedent, mai ales că următoarele alegeri sunt foarte aproape, în 2018.

Între cei care cunosc culisele ”sportului-rege” se vorbește deja despre faptul că forul condus de controversatul Răzvan Burleanu ar dori foarte mult să îl aducă la echipa națională, ca selecționer, cu același salariu uriaș pe care îl are acum Cristoph Daum, peste 500.000 de euro recunoscuți oficial (dar cifra poate fi mult mai mare), cu acordul de conduce mai departe și Viitorul Constanța, ați ghicit, pe însuși Gheorghe Hagi, creatorul, patronul și antrenorul actualei echipe campioane a României. După ratarea calificării la turneul final al Campionatului Mondial din 2018, zilele germanului Cristoph Daum sunt oricum numărate pe banca Naționalei.

O conciliere cu Gică Hagi, care a criticat la rândul lui FR Fotbal în mai multe rânduri, ar putea estompa consistent valul de antipatie care se manifestă tot mai direct la adresa conducătorilor de lângă Arena Națională. Hagi a mai antrenat echipa națională în 2001, când a obținut, între altele, o superbă victorie în deplasare cu Ungaria, 2-0 pentru tricolori la Budapesta. Gică Hagi a pierdut însă în mod cu totul ghinionist campania de calificare la turneul final al Campionatului Mondial 2002 în favoarea Sloveniei, după 1-2 în deplasare și 1-1 acasă, ambele meciuri disputate pe ploaie și terenuri grele, în barajul final tur-retur. Hagi și-a continuat însă cariera de antrenor cu rezultate din ce în ce mai bune, culminând cu titlul național cucerit de ”copiii” săi teribili de la Viitorul.

Rămâne de văzut dacă varianta federalilor va fi acceptată de constănțean, care ar reveni astfel după 16 ani la cârma echipei naționale, dar – uriașă lovitură de imagine – ar da și girul său echipei ”Burleanu”, aflate într-o dramatică prăbușire mai ales în ultimul an. Pe de altă parte, tocmai Hagi și foștii săi colegi și prieteni din Generația de Aur ar putea fi aceia care să înlăture cu relativă ușurință actuala conducere din Bulevardul Basarabia, chiar la alegerile de anul viitor. Urmărim și vom reveni. Foto Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri