Caută
Close this search box.

Simona Halep pierde finala la Roland Garros, după ce a condus cu 3-1 în setul decisiv

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, turneu de Grand Slam și un adevărat campionat mondial pe zgură. Simona Halep – Jelena Ostapenko (Letonia)  6-4, 4-6, 3-6.

Meciul a început cu două break-uri, primul realizat de Ostapenko, al doilea de Simona, jucătoarea noastră reușind să întoarcă de la 0-1 la 2-1. La scorul de 2-2, Ostapenko câștigă însă din nou contra serviciului, dar Simona face imediat același lucru, după care întoarce din nou de la 2-3 la 4-3, tăindu-i elanul Ostapenkăi. Românca evoluează aproape impecabil mai departe, în pofida unui joc foarte bun și agresiv ale letonei și, după 4-4, Halep câștigă primul set cu 6-4, după schimburi de mingi lungi și foarte dure.

La începutul setulul al doilea, Simona Halep dă din nou o lovitură care părea de moral: după 0-40 pe serviciul său, face 5 puncte consecutiv și câștigă game-ul, 1-0. Urmează apoi break-ul, 2-0, la avantaj, după alte schimburi lungi și momente pline de tensiune. Simona își face jocul din ce în ce mai bine și o domină inclusiv psihologic pe năbădăioasa letonă, cu 6 ani mai tânără și 9 centimetri mai înaltă decât Halep. Românca a ajuns astfel la 3-0 în setul al doilea și părea a fi din ce în ce mai aproape de victoria atât de mult așteptată. Meciul se ”aprinde” însă din nou, Ostapenko nu se lasă și parcă renaște din propria cenușă, ”trăgând” de fiecare minge și reușind să întoarcă, aproape incredibil, la 4-3 după acel 0-3 din prima parte a setului. Halep egalează cu break la 4-4, dar letona are un game aproape fără greșeală pe serviciul Simonei și face imediat 5-4  cu break și apoi, pe serviciul ei, câștigă relativ ușor ultimul game al setului doi, 6-4.

Setul al treilea începe pe serviciul Simonei, care este condusă cu 40-0, dar întoarce formidabil, fiind foarte calmă și plecând cu avantaj, 1-0. Imediat însă Ostapenko își face ușor serviciul, 1-1, inclusiv cu un as la 40-15. Același lucru îl face și Simona în minutele următoare, conducând din nou în setul decisiv, 2-1, în momentele în care tensiunea finalului de meci se face din ce în ce mai simțită. Vine apoi, ca o izbăvire, primul break în set, al Simonei, care conduce acum cu 3-1 și mai are trei game-uri până la atât de așteptata victorie. Suspansul nu vrea însă să plece de pe celebra arenă ”Philippe Chatrier”, iar Ostapenko face și ea un break, diferența în favoarea Simonei micșorându-se acum la 3-2, iar apoi anulându-se complet când s-a ajuns la 3-3. Letona lovește acum ca din tun și pleacă cu 30-0 în game-ul următor, pe serviciul Simonei, game pe care îl și câștigă, ajungând la 4-3 în favoarea sa, exact ca în setul al doilea. Atunci Ostapenko a întors de la 0-3 la 4-3, iar acum a întors de la 1-3 la același 4-3, parcă fatidic. Dar ea nu se oprește aici și își câștigă și serviciul, făcând 5-3, iar apoi, fără nicio problemă, 6-3, cu o Halep resemnată în ultimele game-uri.

Victoria Jelenei Ostapenko (doar nr. 47 mondial până la acest turneu) este cu atât mai remarcabilă cu cât letona nu a câștigat până acum nici măcar un turneu în circuitul feminin WTA, așa cum nu câștigase niciun meci la Roland Garros. Ea nu a fost nici măcar cap de serie la turneul parizian. Ea a devenit deja ”puștoaica nebună” , ”Uraganul Ostapenko” etc, etc, un adevărat fenomen în tenisul și sportul mondial.

Simona Halep urcă pe locul 2 mondial, iar Jelena Ostapenko ajunge pe poziția a 12-a, fiind, indiscutabil, noua revelație și stea a tenisului mondial, după ce anul trecute fusese eliminată chiar în turul I la Roland Garros. Felicitări Simona, felicitări Jelena !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri