Caută
Close this search box.

Șoc: pedeapsa pentru frauda de care este acuzat Ronaldo nu poate fi cu suspendare

Spaniolii nu se lasă în ”răfuiala” lor cu fotbalistul nr.1 al Lumii: portughezul Cristiano Ronaldo, legitimat încă la celebra Real Madrid – de unde, însă, va pleca în curând, dacă nu cumva îl va opri legea – a fost citat in fața unui judecător de instrucție (procuror), el riscând după acest moment să ajungă chiar la închisoare.

Astfel, judecatoarea Monica Gomez Ferrer îl va audia pe Cristiano Ronaldo în data de 31 iulie. Documentele oficiale publicate de renumitul cotidian spaniol AS arată că deținătorul ”Balonului de Aur”, titlu acordat anual celui mai valoros fotbalist al Lumii, este suspectat de „fapte ce prezintă caracteristici ce presupun existența unor infracțiuni penale”
Totuși, ziariștii spanioli mai notează că pericolul pentru Ronaldo nu este chiar unul imediat.
Audierile in fața judecătorului de instrucție sunt o fază obligatorie a anchetei, în care magistratul – aflat în rolul procurorului de la noi – solicită și ascultă toate declarațiile martorilor, suspecților și inculpaților. Dacă se va decide că exista probe valide pentru un caz penal, cazul va ”urca” la  instanța superioară, adică la un tribunal teritorial. Evaziunea fiscală estimată la 14,7 milioane de euro și imputată lui Ronaldo de fiscul madrilen se condamnă cu cel puțin  5 ani de inchisoare cu, atenție, executare.

Aceasta pentru că în legislația spaniolă o pedeapsă de peste 2 ani cu închisoarea nu se poate da cu suspendare, ca în România, astfel că, în cazul în care va fi găsit vinovat, celebrul fotbalist ar ajunge în mod sigur după gratii. Autoritatile fiscale din capitala Spaniei acuză nu mai puțin de patru infractiuni de fraudă fiscală, în legătură cu sumele uriașe câștigate de Ronaldo din cedarea drepturilor sale de imagine mai multor firme de publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri