Caută
Close this search box.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. Decizia a fost luată în Comitetul Executiv, cu unanimitate de voturi.

Conform articolului 27 din Statutul PSD, „calitatea de membru al Partidului Social Democrat se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid”, precizează News.ro.

Articolul 31 menţionează excluderea, ca sancţiune aplicată membrului de partid prin hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secţiei de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior.

Comitetul Executiv Naţional este cel care hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancţionarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

Biroul Executiv a mai decis depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului Guvern, potrivit unor surse Digi24. Este o procedură nemaiîntâlnită ca un un partid să își demită în forță propriul cabinet. Se pare că la asta au ajuns șefii coaliției, după ce înlăturarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului s-a dovedit o misiune imposibilă. Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă luni.

De la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis solicită rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. Ea afirmă că toate procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament, situaţie în care nu s-a ajuns.

Mădălina Dobrovolschi a precizat că preşedintele Iohannis „a luat act” că în interiorul coaliţiei de guvernare a apărut „o nemulţumire” şi se încearcă schimbarea întregului Cabinet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri