Statele Unite le cer, de câteva zile, solicitanților de vize, indiferent de naționalitate, informații în legătură cu identitatea și conturile lor pe rețelele sociale, în cadrul unei întăriri a politicii americane în domeniul imigrației, a informat vineri un oficial, citat de AFP.

Acest responsabil a afirmat că înăsprirea controalelor este în vigoare de la 25 mai.

Măsura se aplică tuturor solicitanților de viză în cazul cărora un consular american consideră că are nevoie de informații suplimentare despre conturile deținute de aceştia pe rețelele sociale, potrivit Agerpres.

Regulile adoptate pe 23 mai de Biroul pentru Management și Buget permit consulatelor să ceară de la cei care vor vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, mesajele în mediile sociale online din ultimii cinci ani, adresele de e-mail și numerele de telefon din aceeași perioadă și informații biografice privind ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de muncă și călătoriile.

Răspunsurile la întrebări sunt voluntare, dar formularele chestionarelor avertizează că refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica procesarea cererilor de viză, potrivit digi24.ro.

FOTO: capital.ro

184 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here