Caută
Close this search box.

Tenis: Letona Jelena Ostapenko, prima finalistă la Roland Garros

 

Tânăra jucătoare letonă de tenis Jelena Ostapenko (20 ani) s-a calificat joi în finala probei feminine de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, în urma victoriei obținute în fața elvețiencei Timea Bacsinszky, nr. 31 mondial, în trei seturi: 7-6 (7/4), 3-6, 6-3.

Jelena Ostapenko, nr. 47 mondial, care a obținut calificarea în finală chiar în ziua în care împlinește 20 de ani, a avut nevoie de 2 ore și 24 de minute pentru a trece de Timea Bacsinszky, elvețianca (28 ani) sărbătorindu-și și ea joi ziua de naștere, ambele fiind născute pe 8 iunie.

Ostapenko a reușit 50 de lovituri câștigătoare, față de 22 Bacsinszky, dar, riscând foarte mult, a comis și mai multe greșeli neforțate (45 față de 19).

”Am jucat agresiv și am profitat de toate ocaziile pentru a lovi puternic”, a declarat Jelena Ostapenko după ce publicul de pe Central i-a cântat ”La mulți ani”.

Letona participă doar pentru a doua oară la Roland Garros. Anul trecut, ea a fost eliminată în primul tur, ca și la celelalte trei turnee majore. Ea a profitat de un tablou favorabil, fără să întâlnească vreo jucătoare din primele 10 în clasamentul WTA.

Bacsinszky, nr. 31 mondial, a pierdut joi a doua semifinală la Roland Garros, după cea din 2015.

Sâmbătă, în finala feminină, Ostapenko va juca împotriva câștigătoarei semifinalei care le opune pe românca Simona Halep, nr. 4 mondial, și jucătoarea cehă Karolina Pliskova, nr. 3 mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri