Caută
Close this search box.

Un bărbat a decedat la scurt timp după ce și-a făcut un tatuaj. Vezi ce i-a cauzat moartea

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a murit după că a mers să înoate în Golful Mexicului, la scurt timp după ce și-a făcut un tatuaj, informează CNN.

Tânărul și-a tatuat pe piciorul drept mesajul : „Jesus is my life” (Iisus este viața mea), alături de o imagine cu  două mâini care se roagă.

Orice artist de tatuaje îți va spune că există niște reguli esențiale și foarte importante pe care trebuie să le respecți după ce ți-ai făcut un tatuaj. Una dintre cele mai importante reguli este aceea de a-l ține acoperit pentru că există șanse de infectare. Acul de tatuat pătrunde în piele, așa că zona tatuată este o rană deschisă – și o cale de pătrundere a microbilor. Cu cât tatuajul e mai mare, cu atât riscul de infectare crește.

După îndepărtarea bandajului, se folosește o cremă antibacteriană pentru a menține tatuajul în stare bună.

Primul lucru care trebuie evitat în timp ce zona tatuată se vindecă este ca acesta să fie udat. Asta înseamnă dușuri rapide, fără băi lungi și mai ales, fără înot. Expunerea îndelungată la apă murdară trebuie evitată.

Bărbatul din Texas nu a respectat aceste reguli și mers să înoate în Golful Mexicului la cinci zile după ce și-a făcut tatuajul. După trei zile a ajuns la spital cu dureri severe la ambele membre inferioare. Printre simptome se număra: febra, frisoane și roșeață în jurul tatuajului. La scurt timp, starea lui s-a înrăutățit: începuse să intre în șoc septic, iar rinichi erau afectați.

Pe lângă asta, bărbatul suferea de o boală cronică la ficat din cauza cantității mari de bere pe care o consuma zilnic. Sistemul său imunitar era deja slăbit, fapt ce a permis instalarea infecției mai ușor.

Doctorii l-au ținut conectat la aparate și, după 18 zile, l-au deconectat sperând la „recuperare agresivă”. Acest lucru nu s-a întâmplat și, la două luni de când a fost internat în spital, a murit.

„Pentru pacienții care sunt sănătoși, aceste infecții așa grave se întâmplă rar. Dacă au răni infectate, trec de la sine, nu e nevoie să vină la spital, dar pacienții cu probleme la ficat sunt mai vulnerabili la infecții”, a declarat medicul.

Doctorii îndeamnă ca atunci când alegem să ne facem un tatuaj să ne alegem un loc verificat înainte și să avem grijă de zona tatuată ca de orice altă rană.

sursa:digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri