Caută
Close this search box.

Zece tineri internaţi cu suspiciune de meningită, alte 135 de persoane duse la analize

Colegii de clasă ai tânărului care a murit joi, dar şi celelalte persoane cu care a intrat în contact au fost trimise la medic pentru consultaţii, în total fiind vorba despre 135 de persoane.

De asemenea, zece tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciunea de meningită. În cazul a doi dintre tineri, simptomele au fost mai grave, dar se aşteaptă încă analizele de laborator. Celelalte opt au simptome mai uşoare. Cu toţii primesc tratament şi starea lor de sănătate este bună, potrivit medicilor.

„Ancheta epidemiologică a fost declanşată imediat. Am luat legătură că cu persoanele care au intrat în contact cu tânărul. Aceştia s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar cei care au prezentat simptome au fost internaţi.

De la pacienţi au fost prelevate probe care au fost trimise la Bucureşti pentru analize. Încercăm să-i găsim pe toţi contacţii şi să-i trimitem la medicii de familie sau la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru profilaxie, astfel încât să limităm extinderea îmbolnăvirilor. Facem apel la cei care au fost în contact cu bolnavii să se prezinte pentru a li se administra o doză de medicamente în scop profilactic“, a spus Claudia Bularca, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri