Caută
Close this search box.

Petre Daea şi obsesia lui: Oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi

liceele agricole

Ministrul Petre Daea a subliniat iarăşi rolul jucat de creşterea oilor în România.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii la Antena 3.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că ”oaia este o statuie vie”:

”Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”.

Daea a vorbit în mai multe rânduri despre importanţa creşterii oilor.

„Să ştiţi că nu intru în categoria celor care critică oaia. Intru în categoria acelora care abordează cu seriozitate acest domeniu şi pe care îl gestionez cu echilibru, în aşa fel încât această specie, care a avut o creştere importantă în ultima perioadă, să îşi păstreze ascensiunea efectivului, în aşa fel încât să putem valorifica cele 4,8 milioane hectare de pajişti din România care înseamnă deopotrivă Olanda, Belgia şi Elveţia la un loc”, a spus Daea, în cadrul audierii sale de joi în comisiile parlamentare de agricultură, citat de News.ro.

Un răspuns

  1. Dorinta este universala, insasi batalul vrea sa fie inteles…macar de cativa subalterni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri