Caută
Close this search box.

Bucureştiul iese în stradă: Nu mai vrem hoție, minciună, sfidare, aroganță, incompetență și corupție!

Organizaţiile civice Geeks For Democracy, Corupţia Ucide, #Rezistenta anunţă pentru duminică seara un marş de protest în Bucureşti, ca reacţie la evenimentele din ultimele zile: deciziile revoltătoare ale Curții Constituționale, discuțiile pe tema introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, propunerea de către PSD-ALDE a lui Mihai Tudose pentru funcția de premier.

„În condițiile în care, la cinci luni de la debutul celor mai ample mișcări de stradă din România, corupția la nivel înalt este în continuare departe de a fi eradicată, societatea civilă se mobilizează și va participa la marșul „Împreună salvăm țara de corupți!””, anuntă organizatorii.

„Deciziile Curții Constituționale ne revoltă:
– a hotărât că desființarea noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” este constituțională;
– a desfiinţat infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu;
– a obligat Parlamentul să pună prag la abuzul în serviciul, încălcându-și grav atribuțiile;
– a publicat o hotărâre prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor!

Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civilă trebuie sa se trezească și să protesteze!

Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enormă dezamăgire pentru societatea civilă. Cu toții aveam alte așteptări dupa ce Președintele Iohannis menționase calitățile pe care le așteaptă de la persoana propusă pentru această funcție: să fie o persoană integră, fără probleme penale și cu anvergura profesională necesară pentru a conduce un guvern.

Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat și bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete. Să amintim că Președintele a afirmat la finalul anului trecut că „politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispară din politică”!

Să nu uităm ce anume ne-a scos pe toți în stradă începând cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 dată noaptea ca hotii, dar și tot sistemul acesta putred de corupt, de care abia de curând am început să fim mai conștienți.

Nu mai vrem hoție, minciună, sfidare, aroganță, incompetență și corupție! Ne dorim o clasă politică curată și onestă, care să lucreze pentru cetățeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocrație și valori morale, valori europene. Lupta noastră nu trebuie să înceteze, pentru că doar împreună putem salva țara de corupți! De aceea, ieșim din nou în stradă în număr mare și te așteptăm alături de noi!”

Marșul va avea loc duminică, 2 iulie 2017, începând cu ora 19.00, pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Parlament – Curtea Constituțională a României.

Un răspuns

  1. Seems it’s already morning
    I see the sky, it’s so beautiful and blue…

    Spending my time
    Watching the days go by
    Feeling so small,…
    I’m spending my time, watching the sun go down…”
    ______________–––-___________Poate ca tipa de la Roxette( cea mai delicata si feminina voce din istoria muzicii), va fi avand in vedere(partial) si gloatele din Romania, care nu inteleg ca ce fac ei a devenit „pierdere de timp”, neexistand zona gri, totul este clar, or ei termina conducerea Romaniei, ori aceasta ii va termina si pe ei si intraga tara…Daca nu sunt hotarati si duri, se va „intampla „(matematic) a duoa optiune, conducerea va reusi operatia si vau triumfa, insa pacientul va fi mort…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri