Caută
Close this search box.

Dramă! Spitalul vrea oprirea aparatelor în cazul unui bebeluș; Papa îi susține pe părinți

Papa Francisc a transmis duminică un mesaj de sprijin adresat părinților lui Charlie Gard, un bebeluș britanic în vârstă de 10 luni care suferă de o maladie genetică gravă, pentru care justiția a autorizat oprirea aparatelor de întreținere de funcțiilor vitale, informează AFP.

Marțea trecută, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a autorizat oprirea aparatelor de întreținere a funcțiilor vitale ale bebelușului, care suferă de o maladie mitocondrială, confirmând o hotărâre a justiției din Marea Britanie, care, anterior, autorizase stoparea aparatului prin care se asigură ventilația artificială a copilului.

Părinții lui, Connie Yates și Chris Gard, luptă în instanță pentru păstrarea în viață a fiului lor și speră să poată să îl transporte în Statele Unite pentru a îl trata.

„Sfântul Părinte urmărește cu afecțiune și emoție cazul micului Charlie Gard și își exprimă apropierea față de părinți”, a anunțat Vaticanul într-un comunicat de presă.

„Se roagă pentru ei, în speranța că dorința lor de fi alături și de a avea grijă de copilul lor să nu le fie disprețuită”, se afirmă în același comunicat.

În textul comunicatului, publicat în italiană, Vaticanul a utilizat termenul „curare”, care înseamnă „a avea grijă (de cineva)”, dar poate să însemne și „a trata”.

În hotărârea sa definitivă comunicată marți, CEDO a spus că a aprobat modul în care tribunalele britanice s-au ocupat de acest caz.

Părinții lui Charlie Gard au sesizat în februarie CEDO, după ce Înalta Curte britanică a autorizat oprirea ventilației asistate a copilului.

Spitalul în care bebelușul este internat, Great Ormond Street Hospital din Londra, dorește să obțină autorizația necesară pentru a opri ventilația artificială a bebelușului și de a-i oferi îngrijiri paliative.

Înalta Curte britanică a dat câștig de cauză spitalului, pe 6 iunie, principala sa motivație fiind aceea că șansele de vindecare a copilului sunt slabe și că prelungirea unui tratament fără un pronostic pozitiv realist nu ar face altceva decât să îi prelungească suferința.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri