Caută
Close this search box.

Premieră. Doi părinţi din Canada vor să treacă „necunoscut” la rubrica „sexul bebeluşului”

Doi părinți din Canada au pornit o campanie pentru ca sexul bebelușului lor să fie trecut drept „necunoscut”, ceea ce ar fi o premieră în lume, scrie CBS.

Kori Doty, unul dintre părinți, care e transgender şi spune că nu se identifică nici ca femeie, nici ca bărbat, vrea ca bebelușul să nu aibă un sex, astfel încât să aibă posibilitatea de a-și alege singur ce vrea să fie.

Copilul va fi crescut „fără sex”, până la momentul în care va fi suficient de mare încât să decidă singur. Părinții săi încearcă acum să obțină un certificat de naștere marcat cu litera „U” în dreptul sexului, adică „sex nedeterminat”, însă nu au reușit deocamdată acest lucru.

„Încercăm să îi oferim toată dragostea și sprijinul de care are nevoie, astfel încât să crească într-o lume lipsită de prejudecăți, etichete și restricțiile care vin odată cu includerea într-un sex sau altul”, au declarat părinții.

Canada este una dintre puținele țări din lume care permite, ce-i drept doar în unele provincii, ca sexul bebelușilor să fie trecut drept „necunoscut”, potrivit digi24.ro. Părinții care au pornit însă campania locuiesc în British Columbia, una dintre provinciile în care sexul bebelușului este trecut în certificatul de naștere drept masculin sau feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri