Caută
Close this search box.

Profesori suspectați de corupție, la Universitatea de Medicină din București

Procurorii Parchetului General și ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR efectuează, luni, 13 percheziții domiciliare în campusul Universității de Medicină „Carol Davila” din București, la birourile și cabinetele unor cadre didactice, precum și la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

„Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unității de învățământ superior desfășoară activități ilegale constând în pretinderea și primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării și susținerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenți și/sau cu ocazia susținerii examenelor de admitere, licență sau acordare a gradației de merit sau a funcțiilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului școlar unii profesori universitari organizează ‘meditații’ la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate și furnizate studenților subiectele de examen”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat că perchezițiile au loc în campusul Universității de Medicină „Carol Davila” din București, precum și la domiciliile unor profesori.

Polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora și dispunerii de măsuri.

Un răspuns

  1. Asta este boala veche in intregul invatamant romanesc, iar chestiile astea generale nu fac decat sa puna in garda pe cei vizati si sa-si slefuiasca metodele de a primi bani illegal, fara a fi prinsi.Politia trebuie sa mearga pe lucruri f. concrete, prinderea in flagrant sau ceva indubitabil, iar condamnarea sa fie -din prima- cea maxima, dublata de presiuni pe ministerul de resort sa anuleza diploma infractorului, care -astfel- odata eliberat din penitenciar , sa gaseasca de munca doar la lopata…Fara exemple dure-si oricand este cazul, in timp- de acest gen, sarabanda coruptiei in invatamant-si toate celelalte sectoare- nu se va opri niciodata, dimpotriva, se va intinde peste tot, iar Romania -si ca stat si ca natie, popor- va avea pierderi uriase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri