Caută
Close this search box.

Protestatarii s-au întors, duminică seara, în Piața Victoriei

Marșul „Împreună salvăm țara de corupți”, la care au participat circa 1.000 de persoane, majoritatea tineri, dar și bătrâni și copii, foarte mulți pe biciclete, a început duminică seara în Piața Victoriei și s-a încheiat în Piața Francofoniei.

Proteste au fost și în Sibiu și Galați.

În ciuda ploii persistente, demonstranții au parcurs traseul anunțat Piața Victoriei — Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii — Parlament — Curtea Constituțională, scandând lozinci precum „PSD-PNL, aceeași tâmpenie”, „Dragnea, nu uita, România nu te vrea”, „Nu vă fie frică, țara se ridică”, „Hoții, hoții”, „Ce vrem noi e și pentru voi”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „Veniți, salvăm toată România”, „DNA să vină să vă ia”, relatează Agerpres.

Aproximativ 1.000 de persoane de toate vârstele, majoritatea tineri, dar și bătrâni și copii, foarte mulți pe biciclete, au pornit duminică seară din Piața Victoriei în marșul „Împreună salvăm țara de corupți”.

În fruntea manifestației participanții au purtat un imens drapel tricolor.

De asemenea, au purtat steaguri tricolore de diferite mărimi, unele cu stema decupată, suflă în vuvuzele și bat în tobe scandând „PSD, ciuma roșie!” și „Nu vrem să fie o nație de hoți”. Au avut pancarte pe care stă scris „Să nu dea Dumnezeu păcate să vrem noi sânge, nu dreptate!”, „Furci, topoare, crăpați în închisoare!”, „România, zonă liberă de corupție!” și „RO țară de drept!”, ” Solidaritate fără taxe”, dar și două panouri care îi înfățișa pe președintele PSD Liviu Dragnea și pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în costume de deținuți.

Înaintea plecării în marș s-au strâns semnături pentru demiterea primarului general Gabriela Firea, participanții la miting afirmând că, până în prezent, au adunat 6.000 de adeziuni.

La troița din Piața Romană, participanții la marș au intonat imnul național, iar în Piața Universității, aceștia au îngenunchiat și au păstrat un moment de reculegere.

În Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului, manifestanții au scandat „Venim peste voi, nu scăpați de noi” și „PSD, ciuma roșie”. Tot aici, demonstrații l-au aplaudat pe procurorul general și s-a scandat „Fără prag”, „PNL, sluga PSD”, „Justiție, nu corupție”.

Mitingul s-a încheiat în Piața Francofoniei în jurul orei 22,30, manifestanții, în număr de puțin peste o sută, scandând „Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu” și intonând imnul național.

Potrivit site-ului bucurestiul.ro, „organizațiile civice Geeks For Democracy, Corupția Ucide, #rezistența au anunțat că organizează duminică un marș de protest în București, ca reacție la evenimentele din ultimele zile: deciziile revoltătoare ale Curții Constituționale, discuțiile pe tema introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, propunerea de către PSD+ALDE a lui Mihai Tudose pentru funcția de premier”.

„În condițiile în care, la cinci luni de la debutul celor mai ample mișcări de stradă din România, corupția la nivel înalt este în continuare departe de a fi eradicată, societatea civilă se mobilizează și va participa la marșul ‘Împreună salvăm țara de corupți!’ „, anunțau organizatorii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri