Caută
Close this search box.

Absolvenţii de liceu pot cere indemnizaţia de şomaj până pe 25 iulie

Tinerii care au terminat liceul, indiferent că au promovat sau nu Bacalaureatul, se pot înscrie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj până cel târziu pe 25 iulie, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov.

Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de şase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei. Acest termen de 60 de zile începe de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educaţiei, se încheie anul şcolar pentru clasele terminale.

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenţie a unui dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii – original şi copie, act de identitate – original şi copie, adeverinţă medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă, aptă de muncă.

Absolvenţii care decid să îşi continue studiile, precum şi cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului de 60 de zile de la absolvire, nu vor beneficia de cei 250 de lei, precizează AJOFM.

Totodată, absolvenţii instituţiilor de învăţământ înregistraţi la AJOFM Ilfov beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă şi pot participa la programe de formare profesională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri