Caută
Close this search box.

Peru: Cum arăta o femeie lider în urmă cu 1.700 de ani

Oameni de știință din Peru au reconstruit fața unei femei lider din urmă care a trăit în urmă cu 1.700 de ani, a anunțat ministrul culturii din această țară, citat de DPA

Caracteristicile faciale ale femeii au fost reconstituite de cercetători folosind o imprimantă 3D și specialiști criminaliști și arheologi, a precizat la Lima ministrul culturii din Peru, Salvador del Solar. Reconstrucția a durat 10 luni.

Aceasta ar fi fost prima femeie lider de pe teritoriul vechiului Peru. „Doamna din Cao”, așa cum a fost denumită de arheologi, aparținea civilizației Moche și a murit la vârsta de 20-25 de ani.

Mumia datează din jurul anului 400 d. Hr. și a fost descoperită în nord-vestul țării în luna mai a anului 2005.

Se pare că femeia a murit în jurul vârstei de 20 de ani, cel mai probabil în timpul unei nașterii, potrivit site-ului Japantimes.co.jp. Ea ar fi condus triburile din Valea Chicama. Pe trup avea tatuaje elaborate – șerpi, păianjeni și motive supranaturale. A fost îngropată alături de arme și obiecte din aur.

Înainte de această descoperire, s-a presupus că doar bărbații puteau să își asume poziția de conducător în vechiul Peru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri