Caută
Close this search box.

Prin ce metodă vor rușii să combată alcoolismul

Ministrul Agriculturii din Rusia, Alexander Tkachyov,  a găsit o metodă cel puțin ciudată prin care să combată problema națională a alcoolismului: înlocuirea consumului exacerbat de votcă cu un consum mai mare de vin.

Tkachyov a declarat că rușii ar trebui încurajați să bea vin și să reducă consumul de băuturi alcoolice puternice, cum ar fi vodka.

„Suntem o țară care, în general, bea alcool puternic, precum vodka”, a declarat ministrul pentru televiziunea NTV, potrivit The Moscow Times.

Autoritățile din Moscova consideră că introducerea vinului în obișnuințele de consum ale rușilor va duce la îmbunătățirea datelor demografice ale țării. Într-un raport din 2015 al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pe segmentul de timp cuprins între 1992-2012, Rusia era declarată lider mondial în mortalitate pe fondul consumului de alcool.

„Piața rusă se schimbă în favoarea vinului. Oamenii încep să priceapă și să fie interesați de vinul de calitate. Bineînțeles, totul trebuie să fie moderat: puteți muri și dacă beți o găleată cu apă. Vinul trebuie și el consumat cu moderație, chiar dacă majoritatea rușilor nu înțeleg asta”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri