Caută
Close this search box.

Veste importantă legată de relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului

Un obiectiv important stabilit de România în politica europeană este relocarea, după Brexit, a Agenţiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie în ţara noastră.

Agenția Europeană a Medicamentului este râvnită de toate statele membre ale Uniunii Europene, dar mai ales de cele care nu dețin încă nicio agenție europeană pe teritoriul lor, Bulgaria, Croația, Cipru, România și Slovacia. Statul care va reuși să obțină găzduirea acestei Agenții va înregistra, deopotrivă, o reușită diplomatică și una economică deoarece, pe lângă cele peste 600 sute de locuri de muncă pe care le reprezintă aparatul de lucru al Agenției Europene a Medicamentului, orașul care o va găzdui va deveni o destinație constantă a tuturor companiilor multinaționale din industria europeană a medicamentelor, dar și a instituțiilor internaționale de profil.

Abia instalat la Palatul Victoria, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a început să lucreze la întocmirea dosarului de candidatură încă din prima zi de mandat. “Am avut prima întâlnire a grupului de lucru privind Agenția Europeană a Medicamentului în vederea realizării dosarului de candidatură. Vreau să salut implicarea Ministrului Sănătății, Florian Bodog, și Secretarului General al Guvernului, Mihai Busuioc, care sunt coordonatori pe acest dosar și tuturor colegilor pentru eforturile depuse. Am încredere că România va avea o propunere viabilă dar pentru asta trebuie să muncim și mai ales să lucrăm împreună, toate instituțiile statului”, a notat Negrescu pe contul său de Facebook.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985 şi a urmat studiile preuniversitare în Belgia şi Franţa. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, iar titlul de master în afaceri europene l-a obţinut doi ani mai tâziu, la Institut d’études politiques şi Université Pierre-Mendès-France, Grenoble, Franţa. În 2011, a devenit doctor în ştiinţe politice la SNSPA, numărându-se printre cadrele universitare ale acestei instituţii încă din 2012. Negrescu s-a implicat în politică de la 17 ani, iar din anul 2007 a coordonat activitatea PES Activists în România. În mai 2014, a fost ales europarlamentar pe listele PSD. În Parlamentul European a fost membru în Comisia pentru Bugete, iar la Congresul PSD din 2015 a fost ales vicepreşedinte al partidului.

Un răspuns

  1. Vrabia malai viseaza! Si -in acest caz- pentru ca Marea Britanie inca nu a iesit din UE si nici nu este garantat ca o va face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri