Caută
Close this search box.

Buda pune punctul pe i la Strasbourg: „Politica de coeziune trebuie să beneficieze de o mai mare promovare“

În cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, care are loc în această săptămână în sediul instituției de la Strasbourg, a avut loc o dezbatere extrem de interesantă pe marginea raportului privind Promovarea coeziunii și a dezvoltării în regiunile ultraperiferice ale Uniunii Europene. În cadrul dezbaterii a fost prezent și Comisarul European pentru Ajutor Unanitar și Gestionarea Crizelor, Christos Stylianides.

Printre euroaleșii care au luat cuvântul s-a numărat și Daniel Buda, care a subliniat în în intervenția sa faptul că regiunile ultraperiferice sunt parte a spațiului european și au nevoie de sprijin puternic în vederea creării de locuri de muncă, a dezvoltării economiilor încă fragile și asigurării unei protecții adecvate a mediului, a biodiversității și a valoriilor culturale. Tocmai din acest motiv, a spus deputatul român, este nevoie de o mai mare informare a beneficiarilor fondurilor europene din cadrul politicii de coeziune și nu numai despre oportunitățile oferite de acestea, corelativ cu întărirea colaborării între autoritățile de resort responsabile de implementarea lor.

Iată intervenția integrală a europarlamentarului Daniel Buda în cadrul dezbaterii:

Doresc în primul rând să îl felicit pe domnul Omarjee pentru munca depusă. Personal, am fost prezent alături de Comisia de Dezvoltare Regională în două regiuni ultraperiferice, respectiv Martinica și Insulele Azore.

 Aici am putut să constat îndeaproape care sunt dificultățile cu care se confruntă aceste regiuni, fie că vorbim de distanțele foarte mari față de continent, de condiții climatice, de topografia dificilă ori dependența economică față de un număr restrâns de oportunități. Regiunile ultraperiferice, parte a spațiului european, au nevoie de sprijin puternic în vederea creării de locuri de muncă, a dezvoltării economiilor încă fragile și asigurării unei protecții adecvate a mediului, a biodiversității și a valoriilor culturale. 

Implementarea strategiei privind creșterea albastră, dezvoltarea cercetării și a turismului dar mai ales valorificarea potențialului agricol trebuie să devină realități în aceste zone. Este nevoie de o mai bună informare a beneficiarilor fondurilor europene din cadrul politicii de coeziune și nu numai despre oportunitățile oferite de acestea, corelativ cu întărirea colaborării între autoritățile de resort responsabile de implemantarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri