Caută
Close this search box.

Udrea despre Kovesi: Ar fi obligatoriu să fie demisă

Elena Udrea a declarat joi că „ar fi obligatoriu” ca Laura Codruța Kovesi să fie demisă, susținând că șefa DNA „a distrus încrederea” în justiția din România.

„Ar fi obligatoriu să fie demisă. Nu cred că există în lumea asta civilizată și democratică o situație în care un procuror șef în funcția în care se află doamna Kovesi ar mai rămâne în această funcție după tot ce s-a aflat despre dânsa. De la minciunile pe care le spune permanent, la relațiile neprincipiale și oculte cu clasa politică, oameni de afaceri, până la abuzurile pe care le săvârșește în funcția pe care o ocupă. A distrus pur și simplu încrederea în justiția din România. (…) Dacă atunci când vorbesc procurorii din sistem și demască aceste abuzuri nu se întâmplă nimic, nu mă bucură, mă îngrozește ce se întâmplă”, a spus Udrea.

În legătură cu plângerea pe care dorea să o depună la Parchetul General împotriva Laurei Kovesi, Udrea a afirmat că a discutat cu avocatul ei și acesta i-a spus că instigarea la represiune nedreaptă nu se pedepsește în Codul penal.

În schimb, Udrea a anunțat că va face o plângere la Consiliul Superior la Magistraturii.

Declarația a fost făcută la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se desfășoară un nou termen în cameră preliminară al dosarului privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Un răspuns

  1. Elena Udrea la ICCJ:” ma ingrozeste cea ce se intampla”______––-______Cred ca este sincera in spaima ei, mai ales de cand iluzia(pierduta) ca cei doi procurori disidenti o vor invinge pe Laura(Conti), este clar ca momentul cand va fi „inhatzata”, si l-a apropiat singura, cu viteza mare …Ce mai poate face este sa se marite repede, pentru a se mai bucura si ea de o relatie hetero…Totusi, compasiune pentru ea, pana la urma este o copila din popor, insa cam singura s-a aruncat ” in bratzele uzurpei” si -se zice, cam „din frageda pruncie”…Iar aceasta situatie este putin cam stranie, bibicul ei este mai tanar cu peste 10 ani(decat ea- si nu trebuie neaparat macronizat!), nu cumva ea vrea sa rupa inima judecatorilor cu aceasta casatorie, care-spera ea- vor zice” hai s-o lasam sa-si digere si ea fericirea, mai ales ca a avut ghinion alaturi de claponul numit cocos, etc.”, daca pe asta merge ea, inseamna ca ginerica inca este pe post de manechin, desi -s-ar putea- ca „din gaina batrana sa iasa ciorba buna si oul de aur”, daca este mintos tipul, adica mai cu un paharel de vodka, poate chiar cu cateva picaturi de „serul adevarului”(scopolamina) tipul a aflat unde are lenutza ascunse cele cateva zeci de milioane de euro, ca doar „cine imparte, parte-si face”(mai ales din miliarde), asa ca -legal- el va ramane cu „pungutza cu multi bani”, sperand (si el , ca tot omul!) ca lenutza va fi „inhatzata” curand si ca va petrece macar un an- doi, la „mititica” timp in care el va va face multe transferuri financiare, iar -in final- o va divorta in prima ei zi de libertate, pe motive de babetizare avansata(si neacceptarea gerontofiliei, sa nu zicem a necrofiliei!), pentru ca lenutza(care deja nu mai este „trandafir de la Moldova”, chiar si dupa doar „un singur an” de parnaie, va arata precum mumia(lu’) tuta komuna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri