Caută
Close this search box.

Wimbledon: Sorana Cîrstea urcă în turul III după accidentarea gravă a adversarei

UPDATE. La 0-0 și 40-15 pentru Sorana în setul decisiv, la o urcare spre fileu a Bethaniei Mattek-Sands (32 de ani), aceasta a alunecat brusc și a început să urle de durere și să strige după ajutor, ”Help me!”, ”Help me!”, în timp ce se ținea de genunchiul piciorului drept. Sorana Cîrstea a sărit fileul, a ajuns imediat lângă ea, a izbucnit în plâns și a făcut semne disperate către doctori. După mai multe minute de îngrijiri medicale pe teren, Bethanie Mattek-Sands a fost scoasă cu targa și dusă la cel mai apropiat spital. Accidentarea pare a fi foarte gravă și ar putea însemna sfârșitul cariereri acestei valoroase jucătoare.

Sorana Cîrstea (locul 63 WTA) s-a întâlnit în turul al II-lea al turneului de la Wimbledon cu Bethanie Mattek-Sands, din Statele Unite ale Americii (locul 103 WTA). Ele se mai întâlniseră anterior de trei ori, de fiecare dată victoria fiind a Soranei, în 2008 (6-3, 2-6, 6-4), în 2012 (2-6, 6-3, 7-5) și în 2013 (cea mai clară victorie a româncei, 6-1, 6-3). De data aceasta a fost:

Sorana Cîrstea (România) – Bethanie Mattek-Sands (SUA) 4-6, 7-6 (4), abandon

Americanca servește prima, dar Sorana face break, 1-0. Urmează imediat un rebreak și încă un game pentru Mattek-Sands, care trece în avantaj, 2-1. Apoi se marge mai departe cap la cap, scorul devine 4-4 iar meciul este, în acest început, foarte echilibrat, nemaisemănând deloc cu cel de acum 4 ani. Finalmente, Sorana pierde cu 4-6 primul set, dar îl începe din nou în avantaj pe al doilea, 1-0, așa cum se întâmplase și în primul set. iar apoi românca face chiar 2-0.

Din păcate, Mattek-Sands își revine și se ajunge la 3-3, apoi preia conducerea cu 4-3, dar – din fericire, ca în oglindă – se ajunge la același 4-4 ca și în primul set. Urmează 5-4 Sorana și 5-5, așadar un set care merge în prelungiri sau tie-break. Avea să fie a doua variantă, adică ti-break-ul, pentru că este 6-6.

Consemnăm așadar primul tie-break din toate cele 4 partide disputate de cele două sportive, acestea fiind, evident, cea mai echilibrată dispută dintre ele. …Și avem o licărire de speranță : 3-0 pentru Sorana după primele trei puncte din tie-break ! Urmează 5-1 Sorana și 7-4, așadar 1-1 la seturi și mergem în decisiv.

Din nefericire, la 0-0 și 40-15 în setul decisiv, Mattek-Sands s-a prăbușit brusc pe teren și a fost scoasă cu targa. PRIMA LÂNGĂ EA A AJUNS SORANA, CARE A IZBUCNIT ÎN PLÂNS și a făcut imediat semne disperate către doctori. Se pare că este o accidentare foarte gravă la genunchiul drept.

Sorana Cârstea merge în turul III, alături de Simona Halep.

Foto GSP. După prăbușirea Bethaniei Mattek-Sands

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri