Caută
Close this search box.

Bethanie Mattek-Sands, accidentată în meciul cu Sorana Cîrstea, este Nr.1 în lume la dublu

Cine este Bethanie Mattek-Sands, jucătoarea de tenis care s-a accidentat atât de grav în meciul – extrem de echilibrat – pe care l-a disputat cu Sorana Cîrstea ? Puțini știu că americanca de 32 de ani și 1,68 m înălțime este jucătoarea nr.1 a lumii la dublu în clasamentul mondial oficial WTA. Ea a câștigat la dublu feminin nu mai puțin de 5 titluri de Grand Slam, câte 2 la Roland Garros și la Australian Open (în ambele cazuri în 2015 și 2017) și unul la US Open (2016), toate împreună cu cehoiaca Lucia Safarova.

Mai mult decât atât, la dublu mixt ea a fost și partenera lui Horia Tecău, cu care a câștigat un Grand Slam la Australian Open în 2012. Tot la dublu mixt, dar cu americanul Mike Bryan, a triumfat la Roland Garros în 2015, an în care a dunat, iată, nu mai puțin de trei titluri de Grand Slam, adică tot ce se poate mai mult în tenis.

Anul trecut, în 2016, a fost campioană olimpică la dublu mixt, la Rio de Janeiro, alături de americanul Jack Sock.

Proba de simplu nu este tocmai preferata Bethaniei, ea fiind clasată doar pe locul 99 WTA, nereușind să câștige niciun turneu din circuitul WTA, în vreme ce la dublu a triumfat în 24 de astfel de turnee, în care a mai ajuns și în numeroase semifinale sau finale.

Cea mai bună clasare la simplu a atins-o în iulie 2011, locul 30 WTA.

Bethanie Mattek-Sands s-a născut pe 23 martie 1985, la Rochester, Minnesota, SUA, și a început tenisul profesionist în 1999. Accidentul de joi de la Wimbledon, o groaznică ruptură de ligamente încrucișate, se reface foarte greu și ar putea însemna chiar sfârșitul carierei ei, lucru pe care nu i-l dorește nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri